ViktVäktarna - Kycklingpizza med smak av ingefära och citron

Kycklingpizza med smak av ingefära och citron

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza finns i säkert tusentals olika kombinationer och här kommer ytterligare en blivande klassiker. Att göra sin egen pizzadeg är dessutom inte någonting svårt, utan snarare enkelt fixat och väldigt gott. Något att testa till fredagsmyset!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

2½ dl

Salt

1 tsk

Bakpulver

1 msk

Vatten

1½ dl, 1 ½-2 dl ljummet

Olivolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomatpuré

3 msk

Kycklingbuljongtärning

1 st

Vatten

1½ dl

Ingefära

1 tsk, 1-2 tsk torkad

Citron

½ st

Champinjoner

100 g

Ost riven 17%

1½ dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220º.
  2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vatten och olja och knåda ihop till en deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck/kavla ut degen så tunn som möjligt.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla kyckling fint.
  4. Stek lök, vitlök och kyckling på medelhög värme i margarin tills det fått lite färg. Blanda ner tomatpuré och låt steka med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten, ingefära och saft och skal från citron. Låt puttra tills vätskan kokat bort. Smaka av med mer ingefära, salt och peppar.
  5. Toppa pizzabottnarna med kycklingfräset och tunt skivad svamp. Strö över ost och grädda i ugn ca 10-12 minuter. Ta ut och toppa med ruccola.

Anteckning

Om du vill spara tid kan du ersätta pizzabottnarna i receptet med libabröd.