ViktVäktarna - Naanbrödspizza med kyckling och picklad rödlök

Naanbrödspizza med kyckling och picklad rödlök

7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Naanbrödspizza, den nya libapizzan? Dessa är toppade med tikka masalakryddade kycklingbitar och snabbpicklad rödlök med hela spiskumminfrön gör dessa naanbrödspizzor lite annorlunda och supersmarriga.

Ingredienser

Spiskummin

1 tsk, frön

Lök

1 st, röd/röda, stor

Rödvinsvinäger

3 msk

Rörsocker

1 msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

3 msk, tikka masala

Turkisk yoghurt 3,5%

4 msk

Naanbröd

4 st, liten/litet

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rosta spiskumminfrön i en torr panna.
  3. Skala och skiva lök tunt, gärna på mandolin. Blanda ihop med hälften av kumminfröna i en skål. Hetta upp vinäger, socker och en nypa salt och låt sjuda tills sockret lösts upp. Häll över i skålen och låt löken stå och dra 30 minuter.
  4. Blanda ihop kycklingen med olja och 2 msk currypasta och lägg i en bakplåtspappersklädd ugnsfast form. Sätt in i ugn ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt. Låt vila några minuter och skär sedan upp den.
  5. Blanda ihop yoghurt och resterande currypasta.
  6. Sätt ugnen på grill och lägg in naanbröden ca 2 minuter. Ta ut dem och toppa med kyckling och lök. Ringla över yoghurtsåsen och strö över resterande kumminfrön. Toppa med koriander.

Anteckning

Vill du ha ännu mer spiskumminsmak? Mortla dem efter rostningen.