Foto av Paj Italiano från WW ViktVäktarna

Paj Italiano

15
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paj på nytt sätt - grädda endast pajskalet och lägg i fyllningen kall. En mix av paj och sallad. Suveränt gott!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Margarin flytande 80%

50 g

Kvarg naturell 1%

1 dl

Soltorkade tomater, torra

2 st, blötlagda

Mozzarella

100 g

Cocktailtomater

5 st

Fraiche 5%

2 dl

Basilika

½ dl, färsk, hackad

Sallad

2 dl

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Lufttorkad skinka

10 skiva(or)

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, margarin och kvarg i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diam). Nagga kanten och låt stå i kyl ca 30 min. Sätt pajen direkt från kylen in i ugnen på 200°. Grädda 18-20 min. Låt kallna. Lossa botten på formen. Finhacka de soltorkade tomaterna, skiva osten och skär cocktailtomaterna i klyftor. Blanda samman fraiche, soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar. Fyll skalet med dressingen och fördela resterande ingredienser i pajen. Garnera med några blad basilika.