Pasta pesto med picklade tomater
11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grönkålspesto, paprikapesto, ärtpesto, morotspesto och bönpesto – ja, säg den råvara det inte går att göra pesto av! Pesto betyder stöta (helt enkelt för att den traditionellt görs i en mortel) och det mesta går ju att stöta. Här har vi en helt klassisk pesto Genovese. Alltså en sådan med basilika, parmesan, olivolja, pinjenötter och vitlök. Och så har vi lagt till citron. För det gillar vi!
Ingredienser
Picklad tomat
250 g, 250 g cocktailtomater, ½ dl ättikssprit 12%, 1 dl socker, 2 dl vatten
Pinjenötter
¾ dl
Basilika
2 kruka(or), stora
Vitlök
1 klyfta(or)
Parmesanost
1½ dl
Olivolja
1 msk
Citron
½ st
Bönpasta okokt (100% bönor)
250 g, eller kikärtspasta