Foto av Tom yam gai (Syrlig kycklingsoppa) från WW ViktVäktarna

Tom yam gai (Syrlig kycklingsoppa)

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fräsch kycklingsoppa med thailändska smaker. Limen ger en lite syrlig touch.

Ingredienser

Glasnudlar, okokta

100 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Citrongräs

2 st

Ingefära

2 msk, skivad

Schalottenlök

2 st

Chilipeppar

2 st, röd/röda, het

Limeblad

3 st

Rapsolja

2 msk

Farinsocker

1 msk

Kycklingbuljong

2 dl

Champinjoner

200 g

Salladslök

3 st

Lime

1 st

Koriander

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka glasnudlarna.
  2. Skiva kycklingfilén i tunna skivor.
  3. Skär citrongräs grovt, skiva ingefäran tunt, finhacka schalottenlök och röd chili. Fräs citrongräs, ingefära, schalottenlök, chili och limeblad i oljan ett par minuter. Tillsätt farinsocker, kycklingbuljong och 1 l vatten. Koka i 15 minuter.
  4. Dela under tiden champinjoner i kvartar och skär salladslöken i grova bitar. Tillsätt champinjoner och kyckling och koka 5 minuter till.
  5. Lägg i glasnudlar och salladslöken, koka upp och ta bort från värmen. Pressa i limesaft efter fem minuter och servera toppad med grovhackad koriander.