ViktVäktarna - Örtbakad kycklingfilé med rostade grönsaker och basilikaolja

Örtbakad kycklingfilé med rostade grönsaker och basilikaolja

5
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt på en plåt-rätter är lika älskvärda som behändiga. Denna kombo med sötpotatis, aubergine och fänkål toppad med örtbakade kycklingbröst och basilikaolja är dessutom helt oemotståndlig!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

400 g

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Flingsalt

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Rosmarin

1 tsk

Timjan

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Basilika

½ kruka(or)

Vatten

2 msk

Citron

1 msk, pressad

Olivolja

2 msk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tärna sötpotatis, aubergine och fänkål. Lägg på plåt med bakplåtspapper och massera in olja och salt. Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 150°.
  3. Klappa in kycklingen med kryddor och pressad vitlök. Grilla dem runt om i en torr grillpanna. Lägg över tillsammans med tomaterna ovanpå grönsakerna och sätt in i ugnen. Låt kycklingen bli genomstekt, ca 15 minuter.
  4. Mixa basilika, vatten och citron slätt med en stavmixer. Vispa ner olja och smaka av med salt.
  5. Skär kycklingen i cm-tjocka skivor. Lägg tillbaka på grönsakerna, toppa med ruccola och ringla på basilikaoljan.