ViktVäktrana - Pasta med ärtpesto och saltrostade solroskärnor

Pasta med ärtpesto och saltrostade solroskärnor

11
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vardagsräddaren nummer ett måste ändå vara peston. Så snabbt, enkelt och gott! Och denna ärtpesto med rostade solroskärnor och citron är inget undantag.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Solroskärnor

1 dl

Gröna ärter

300 g

Parmesanost

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk, kallpressad

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  2. Rosta solroskärnor i en torr panna, strö över lite salt och häll på en liten skvätt vatten. Låt vattnet koka in och solroskärnorna bli krispiga.
  3. Lägg ärter i en matberedare tillsammans med drygt hälften av solroskärnorna, parmesan, finriven vitlök, olja och lite pressad citron och mixa ihop till en smulig röra.
  4. Blanda ihop pasta med ärtpesto i pastakastrullen på låg värme. Tillsätt lite kokvatten i taget under omrörning. Blanda tills du har en krämig pasta och smaka av med ytterligare citron och lite salt.
  5. Toppa med resterande solroskärnor.