Fem kvicka marinader
Grillsäsongen är i full gång och att grilla kan både vara nyttigt och lättlagat. Här får du tips på snabba och goda marinader!
Av ViktVäktarna
Publicerad 28 november 2017


![]() |
Chili & honung Mängd: 1 dl Delikat till fläskkött! Blanda 1 färsk, hackad röd chili, 2 msk honung, ¾ dl färskpressad lime och 2 tsk riven, färsk ingefära. |
![]() |
Indisk kryddmix Mängd: 1 dl Perfekt till lamm, oxkött och kyckling. Blanda 2 tsk mald kummin, 2 tsk mald koriander, 2 tsk mald fänkål, 2 tsk garam masala och 2 tsk mald chili i en lufttät behållare. |
![]() |
Citron & wasabi Mängd: ¾ dl Prova den här marinaden till räkor, fisk eller kyckling. Blanda 2 msk färskpressad lime, 1 msk wasabi, 1 msk fisksås och 1 tsk sesamolja. |
![]() |
Mintyoghurt Mängd: 2½ dl Bra till att möra och smaksätta lamm, räkor och kyckling. Blanda 1 pressad vitlöksklyfta, 200 g lättyoghurt och ¾ dl färsk, hackad mynta. |
![]() |
Risvinäger & soja Mängd: 1 dl Superb att marinera tonfisk med. Blanda 2 msk risvinäger, 2 matskedar soja, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk finhackad, färsk bladpersilja och 2 msk klippt, färsk dill. |
Marinera innan grillning så får du fina smaker. Självklart kan du även marinera grönsaker för extra hetta!