Läcker kladdkaka med 2 ingredienser
Mörk choklad kan ge en hälsokick!
Choklad är inte bara vansinnigt gott utan också ganska nyttigt, perfekt för en kladdkaka. Åtminstone i rimliga mängder och med hög kakaohalt. Visste du att kakao innehåller antioxidanter och i synnerhet flavonoider? Livsmedel som innehåller flavonoider kan skydda mot bland annat cancer och hjärt- och kärlsjukdom.
Härlig kladdkaka med bara två ingredienser!
Välj så mörk choklad som möjligt, 70% kakao eller mer. Den lite bittra smaken signalerar mättnad till hjärnan och kan göra att du inte känner fortsatt sug.
Vill du ha fler smaker på kladdkakan men ändå bara två ingredienser så välj en mörk choklad med smak.
Det blir rätt små bitar men mer än så är inte nödvändigt då den ger så mycket smak.
Allt du behöver är:
- 3 ägg
- 175 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skilj äggulor från vitor.
- Vispa vitorna till ett fast skum.
- Smält mörk choklad försiktigt i mikron eller över vattenbad.
- Rör ner gulorna i chokladen och blanda väl.
- Vänd ner en fjärdedel av viteskummet i smeten med en slickepott. Tillsätt en fjärdedel till och rör till en jämn smet. Tillsätt resten och vänd försiktigt samman till en fluffig smet.
- Häll smeten i en liten springform (ca 20 cm i diameter) av teflon eller fyrkantig form klädd med bakpapper.
- Grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt svalna av innan servering. Gott med en klick kvarg eller kesella till.