ViktVäktarna - Bakad potatis med räk- och romröra

Bakad potatis med räk- och romröra

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
God som fyllning till bakad potatis, i tunnbröd eller i en grov bulle.

Ingredienser

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Ägg

4 st

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Dill

1 knippe(n)

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Fraiche 5%

2 dl

Stenbitsrom (caviar)

80 g

Sallad

4 dl, strimlad isbergssallad

Instruktioner

  1. Tillaga potatisen i mikron på högsta effekt ca 10 minuter eller i ugn på 200° ca 1 timme.
  2. Koka äggen och låt dem svalna i kallt vatten.
  3. Finhacka ägg, rödlök, äpple och dill. Blanda ihop med räkor, majonnäs och fraiche och smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner rom.
  4. Fyll potatisen med strimlad sallad och röran.