ViktVäktarna - Sötpotatispommes

Sötpotatispommes

4
Points®
Total tid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sötpotatispommes går numera att finna på de flesta hamburgerställen, men har du testat att göra egna någon gång? De blir faktiskt supergoda. Hemligheten för krispiga sötpotatispommes är att lägga dem i vatten en stund innan för att få ur stärkelse och att baka dem i varmluft. Och vill du ha dem extra krispiga, blanda med med lite majsstärkelse innan du kör in dem i ugnen.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Rapsolja

1 msk

Chilipulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och varmluft.
  2. Skiva oskalad sötpotatis i stavar och lägg i kallt vatten minst 30 minuter. Häll av vattnet och torka av sötpotatisen med kökshandduk.
  3. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, chilipulver och salt. Se till att de inte överlappar varandra. Sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 25-30 minuter. Vänd runt minst 1 gång.
  4. Ta ut och servera med limeklyftor.

Anteckning

Givetvis hoppar du över chilipulvret om du inte vill ha någon hetta i dina sötpotatispommes.