ViktVäktarna - Zucchini med parmesan och kapris

Zucchini med parmesan och kapris

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Är du trött på vanlig grönsallad kan du testa detta alternativ. Suveränt gott!

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, eller 3 späda zucchini

Olivolja

1 msk

Citron

1 st, 2 msk saft

Parmesanost

1 dl

Kapris

2 msk

Instruktioner

  1. Om du har små späda zucchini som på bilden så är det bara att hyvla dem tunt med en mandolin eller osthyvel. Om zucchinin är stor så skala den först, dela den på längden och gröp ur kärnhuset innan du hyvlar den.
  2. Lägg upp den hyvlade zucchinin på ett fat. Salta, peppra, ringla över olivolja, citronsaft och riv över parmesan. Toppa med grovhackad kapris och servera.

Anteckning

Har du persilja hemma så kan du finhacka och lägga på lite.