Färga ägg på naturligt sätt
Du har garanterat många livsmedel i skafferi, kyl och frys som kan ge dina ägg en snygg färg inför påskbordet. Och varför inte testa några olika varianter för att få en riktigt snygg skål att ställa fram?
Så här gör du:
- Koka upp vatten tillsammans med valfritt livsmedel och en skvätt ättika (detta för att färgen ska fästa bättre). Låt svalna. Sila vätskan om du vill ha en jämnare färg på äggen.
- Koka äggen, läs mer om olika koktider här. Låt svalna.
- Lägg äggen i vattnet och låt ligga över natten, eller bara några timmar. Beroende på hur lång tid äggen ligger får äggen få olika djup i färgen. Äggen på nedan bilder fick ligga ungefär fyra timmar. Testa dig fram!
6 livsmedel vi testat
Gurkmeja: ½ msk torkad gurkmeja i 4 dl vatten ger ett intensivt gult ägg.
Spenat: En näve strimlad färsk spenat i 4 dl vatten ger en ljust gröngul nyans.
Rödkål: 2 blad strimlad rödkål i 4 dl vatten ger ett blått ägg.
Rödbeta: ½ uppskivad rödbeta i 4 dl vatten ger ljust smutsrosa resultat.
Kokt kaffe: Kokt starkt kaffe ger en fin brun nyans.
Blåbär: 1 näve frysta blåbär i 4 dl kokande vatten ger ett blått ägg. Snarlikt rödkål.
Våra medlemskap
Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.
/ Bas /
Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.
/ Premium /
Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.
/ Bas /
Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.
/ Premium /
Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.