ViktVäktarna - Goda fläskfilégrytan

Goda fläskfilégrytan

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig vardagsgryta med fläskfilé som går hem hos de flesta! Funkar precis lika bra med kyckling eller någon vegetarisk sojaprodukt.

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Timjan

1½ tsk

Salt

1 tsk

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Tomat

4 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

2 dl

Potatis

800 g

Fraiche 5%

2 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Persilja

3 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Hacka lök. Dela champinjoner i stora bitar.
  2. Bryn kött, lök och svamp i margarin i en djup panna tills det fått fin färg. Tillsätt paprikapulver, timjan, salt och såsredning.
  3. Hacka tomater. Tillsätt tomathack och pressad vitlök i grytan. Häll över vatten. Rör om då och då, låt sjuda ca 20-30 minuter.
  4. Koka potatis.
  5. Rör ner fraiche, finhackad chili och persilja i köttgrytan. Koka i ytterligare 10 minuter.
  6. Servera med pressad potatis.

Anteckning

Det funkar lika bra att servera med ris istället för potatis.