ViktVäktarna - Klassisk vitkålssallad

Klassisk vitkålssallad

1
Points® value
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Lätt
Vitkålssallad är otroligt mångsidigt och kan vara helt fantastiskt gott! Dessutom väldigt praktiskt då bara några minuters jobb räcker till tjugo portioner. Detta är ett recept på en väldigt klassisk variant på vitkålssallad, men låt inte det begränsa dig, vitkålssallad kan bära mycket smak så variera gärna!

Ingredienser

Vitkål

1 kg

Morot

1 kg

Paprika

2 st

Purjolök

1 bit(ar)

Rapsolja

½ dl

Vatten

½ dl

Socker

½ dl

Äppelcidervinäger

½ dl

Örtkryddor

1 msk, t ex torkad oregano

Salt

2 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Instruktioner

  1. Strimla vitkål, morötter och purjolök.
  2. Kärna ur paprikorna och dela i bitar.
  3. Lägg alltsammans i en stor skål. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och blanda.
  4. Koka upp olja, vatten, socker och äppelcidervinäger.
  5. Slå detta varmt över grönsakerna och sätt på ett tätslutande lock. Ställ i kylen 1-2 timmar. Hållbar minst en vecka i kylskåp.

Anteckning

Testa att göra en vitkålssallad i lite asiatisk stil med sesamolja, finriven ingefära och jalapeño eller varför inte göra en riktigt somrig variant med färsk dill och senap.