ViktVäktarna - Mexikansk grillad majs (Elotes)

Mexikansk grillad majs (Elotes)

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att grilla hela majskolvar och toppa dem med kryddor och ost är en riktig mexikansk klassiker och ett utsökt tillbehör till grillkvällen. Dessa är toppade med finriven pecorino, men skulle du springa på en ost som heter cotija är det den som används traditionellt i Mexiko.

Ingredienser

Majskolv

4 st, vikt avser ätlig del

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Koriander

3 msk, hackad

Grekisk yoghurt 0%

2 msk

Lime

1 st

Chili ancho, malen

½ tsk

Vitlökspulver

¼ tsk

Pecorino

½ dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Grilla majskolvarna på direkt värme runt om tills de fått ordentligt med färg.
  2. Blanda ihop majonnäs, koriander, yoghurt, rivet skal och pressad saft från lime, chilipulver och vitlökspulver.
  3. Pensla såsen på majsen och toppa med riven ost.