Rostade kikärter

Rostade kikärter

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rostade kikärter smaksatta med sesamolja, curry, paprikapulver och salt är ett väldigt smarrigt snacks till fredagskvällen!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Sesamolja

2 tsk

Curry

2 krm

Paprikapulver

¼ tsk

Flingsalt

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skölj kikärter, låt dem rinna av och torka dem. Blanda med olja, sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugn ca 20-25 minuter tills de är krispiga. Vänd runt dem några gånger under tiden så de får färg på alla sidor.
  3. Blanda curry, paprikapulver och salt med kikärterna och låt svalna.

Anteckning

När du rostar kikärter försvinner mycket av vätskan och energin blir mer koncentrerad. Därför får rostade kikärter ett Pointsvärde.