Foto av Potatis- och kikärtsgryta gryta med auberginecrème från WW ViktVäktarna

Potatis- och kikärtsgryta gryta med auberginecrème

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God potatisgryta med influenser från mellanöstern.

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

800 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Muskotnöt

1 krm

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljong

1 dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Spiskummin

½ tsk

Citron

1 st, 2 tsk pressad saft

Spenat, färsk

200 g

Rapsolja

1 tsk

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Dela auberginen på längden. Lägg den på en bakpappersklädd plåt med snittytan nedåt. Baka i ugn ca 20-25 minuter.
  3. Skala och tärna potatisen. Pressa vitlök.
  4. Fräs potatis i olja i en djup stekpanna under lock ca 10 minuter.
  5. Tillsätt vitlök och låt det fräsa med 1 minut. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Blanda ner avrunna kikärtor, vatten och buljongtärning och låt det sjuda utan lock ca 10 minuter.
  6. Ta ut auberginerna, låt svalna lite. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa samman med yoghurt. Krydda med spiskummin, 1 tsk pressad citron, salt och peppar och blanda ner spenat. Låt den sjunka ihop och smaka av med mer pressad citron, salt och peppar. Strö över sesamfrön och servera med auberginekrämen.