ViktVäktarna - Risotto med kantareller och champinjoner

Risotto med kantareller och champinjoner

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk risotto med champinjoner, kanteraller, spenat och parmesan. Mycket mer än så behövs inte för att göra en lördagkväll extra go!

Ingredienser

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Schalottenlök

2 st

Olivolja

1 msk

Arborioris

2½ dl

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Champinjoner

500 g

Kantareller

500 g

Spenat, färsk

200 g

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  2. Finhacka lök.
  3. Värm hälften av olja och fräs löken under omrörning. Blanda ner riset och rör om. Häll på vinet och låt det koka in under omrörning på svag värme.
  4. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl och sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör om ofta. Riset är klart när det är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt).
  5. Dela champinjoner i kvartar och större kantareller i halvor.
  6. Värm olja i en panna och stek svampen tills den fått fin färg. Blanda ner finriven vitlök och låt steka med under omrörning 30 sekunder. Ta från värmen och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda ner spenat, svamp och parmesan i risotton och smaka av med lite svartpeppar.