![ViktVäktarna - Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/57f2f578dce32ff313aed0fa/dcc3386b-9ff2-4b30-8b61-6a02c158804f/ojhxccvxkllgcdllggbs.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos
2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax med ett täcke av ströbröd, parmesan, dill och basilika. Vattnas det i munnen? Testa den!
Ingredienser
Potatis
800 g
Lax
600 g
Vatten
2 dl
Fiskbuljongtärning
1 st
Ströbröd (skorpmjöl)
3 msk
Dill
2 msk, finhackad
Basilika
2 msk, finhackad
Parmesanost
4 msk
Citron
1 st
Mjölk 0,5%
1 dl
Margarin flytande 80%
1 tsk
Morot
500 g