ViktVäktarna - Semitorkade tomater

Semitorkade tomater

1
Points® value
Total tid
2 tim
Tillagningstid
2 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Liksom många andra grönsaker och frukter intensifieras smaken hos tomater när de rostas eller torkas. Semitorkade tomater får en alldeles fantastisk smak och du kommer aldrig vilja köpa de soltorkade på burk igen. Använd de semitorkade tomaterna i pastan, på salladen, mixa till en pesto, ha i en smarrig ostpaj eller toppa pizzan med dem. Användningsområdena är så nära oändliga man kan komma.

Ingredienser

Tomat

½ kg, gärna olika färg

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

2 tsk

Flingsalt

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°
  2. Halvera tomater och lägg tillsammans med vitlök på en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda med olja, vinäger och salt.
  3. Sätt in i ugn ca 2 timmar.

Anteckning

Krydda efter vad du är suger på och vad du ska ha dem till. Chili flakes eller spiskummin är gott om du vill ge dem ordentlig karaktär. Timjan, oregano eller basilika är goda vänner med tomater och funkar alltid. Annars är det gott med bara lite flingsalt.