Varm rotfruktssallad med valnötter
7
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god höst- eller vintersallad med varma, rostade rotfrukter, timjan och valnötter med en dressing av sirap, vinäger och senap. Passar bra som tillbehör till både kött och fisk.
Ingredienser
Brysselkål
200 g
Butternutpumpa
400 g
Rödbetor, färska
400 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Palsternacka
2 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
2 tsk
Timjan
2 tsk, färsk, hackad
Valnötter
40 g
Sallad
70 g, maché
Lönnsirap
2 msk
Olivolja
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Senap
2 tsk, grovkornig