ViktVäktarna - Varm rotfruktssallad med valnötter

Varm rotfruktssallad med valnötter

7
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god höst- eller vintersallad med varma, rostade rotfrukter, timjan och valnötter med en dressing av sirap, vinäger och senap. Passar bra som tillbehör till både kött och fisk.

Ingredienser

Brysselkål

200 g

Butternutpumpa

400 g

Rödbetor, färska

400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Timjan

2 tsk, färsk, hackad

Valnötter

40 g

Sallad

70 g, maché

Lönnsirap

2 msk

Olivolja

2 tsk

Vitvinsvinäger

2 msk

Senap

2 tsk, grovkornig

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Halvera brysselkål. Tärna pumpa. Klyfta rödbetor. Skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg allt i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda med rapsolja, salt, peppar och timjan och sätt in i ugn ca 50 minuter.
  3. Rosta nötter i en torr panna.
  4. Vispa ihop sirap, olivolja, vinäger, senap, salt och peppar till en dressing.
  5. Blanda ihop sallad med grönsakerna och dressingen. Toppa med nötterna.