![ViktVäktarna - Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5dea6441bd4c5d001deb304c/99bbc958-a844-4520-826b-0060171bc376/wsfcrnwiyvrr9fxun1pd.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad
3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga älgfärsbiffar serverade med ett potatisstomp, gräddsås och en riktigt god kål- och lingonsallad smaksatt med balsamvinäger och persilja.
Ingredienser
Potatis
800 g
Älgfärs 2%
600 g
Ägg
1 st
Lök
1 st, gul/gula
Vatten
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Köttbuljongtärning
1 st, eller oxbuljong
Rödkål, färsk
300 g
Lingon
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Mjölk 0,5%
1 dl
Smör
1 msk
Persilja
1 knippe(n)