Älgfärsbiffar med potatisstomp och lingon- och kålsallad
9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga älgfärsbiffar serverade med ett potatisstomp, gräddsås och en riktigt god kål- och lingonsallad smaksatt med balsamvinäger och persilja.
Ingredienser
Potatis
800 g
Älgfärs 2%
600 g
Ägg
1 st
Lök
1 st, gul/gula
Vatten
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Köttbuljongtärning
1 st, eller oxbuljong
Rödkål, färsk
300 g
Lingon
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
1 tsk
Mjölk 0,5%
1 dl
Smör
1 msk
Persilja
1 knippe(n)