ViktVäktarna - Älgfärslasagne med kantareller

Älgfärslasagne med kantareller

11
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne är, föga förvånande, en riktig helgfavorit hos många. Här har vi en lyxig variant med älgfärs, rotfrukter och kantareller, som passar extra bra en riktig ruggig höstkväll med en massa tända ljus. Mustig, värmande och alldeles, alldeles underbar!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rotselleri

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Kantareller

200 g

Älgfärs 2%

500 g

Tomatpuré

½ dl

Krossade tomater

2 dl

Köttfond

1 msk, vilt- eller oxfond

Timjan

1 tsk, torkad

Rosépeppar

½ tsk, mald

Lasagneplattor, färska

200 g

Mjölk 0,5%

6 dl

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Ost riven 17%

2 dl

Timjan

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka lök, rotselleri och morot.
  3. Värm hälften av margarinet i en gryta och stek nästan all svamp en stund. Lägg undan några till garnering. Blanda ner grönsakerna i grytan och låt fräsa med en stund.
  4. Bryn färsen i resterande margarin i en panna. Vänd sedan ner det i grytan tillsammans med tomatpuré, krossade tomater och fond. Låt sjuda minst 20 minuter. Smaka av med timjan, rosépeppar och salt.
  5. Koka upp mjölk. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och blanda ner i mjölken under vispning. Låt sjuda ett par minuter. Vänd ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Varva béchamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 20-25 minuter tills den är gyllene. Toppa med de stekta kantarellerna och timjan.