Älgfärslasagne med kantareller
11
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne är, föga förvånande, en riktig helgfavorit hos många. Här har vi en lyxig variant med älgfärs, rotfrukter och kantareller, som passar extra bra en riktig ruggig höstkväll med en massa tända ljus. Mustig, värmande och alldeles, alldeles underbar!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Rotselleri
1 bit(ar)
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Margarin flytande 80%
2 tsk
Kantareller
200 g
Älgfärs 2%
500 g
Tomatpuré
½ dl
Krossade tomater
2 dl
Köttfond
1 msk, vilt- eller oxfond
Timjan
1 tsk, torkad
Rosépeppar
½ tsk, mald
Lasagneplattor, färska
200 g
Mjölk 0,5%
6 dl
Majsstärkelse (redning)
2 msk
Ost riven 17%
2 dl
Timjan
1 msk, färsk