![ViktVäktarna - Köttgryta med vitkål och ris](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5cf614b67bc7f3002bfb651c/33b6f78c-9118-4e28-9d5d-afd4fc1e02a3/pvibuwinlutsv8elmvth.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Köttgryta med vitkål och ris
5
Points®
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
2 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad slår en mustig köttgryta en kall, blåsig och regnig höstkväll? Går lika bra att göra i en vanlig gryta eller en slow cooker om du ska äta den en vardagskväll och vill att maten ska stå på bordet när du kommer hem.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Nöt högrev (fett bortskuret)
600 g
Tomater, hela konserverade
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljongtärning
1 st
Vatten
1 dl
Paprikapulver
1 msk
Timjan
1 msk, torkad
Ris, okokt
2 dl
Vitkål
400 g
Rapsolja
1 tsk