Ångkokt lax med färskpotatis och salsa verde

Ångkokt lax med färskpotatis och salsa verde

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sommardröm på en tallrik! Ångkokt lax och sparrisbroccoli, serverad med färskpotatis och en salsa verde.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Lax

600 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Kapris

1 tsk

Cornichons

4 st, små

Mynta

1 knippe(n)

Persilja

1 knippe(n)

Basilika

1 knippe(n)

Senap (dijon)

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 msk

Citron

½ st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Salta laxen runt om och låt stå 10-20 minuter.
  3. Häll vatten i botten av en gryta och lägg på ett galler eller brett durkslag. Koka upp. Lägg laxen på gallret och ångkoka under lock 6 minuter. Lägg på sparrisbroccoli och ånga tillsammans med fisken 2-3 minuter. Strö över lite flingsalt på sparrisbroccolin.
  4. Lägg vitlök, kapris, cornichoner, örter, dijon, vinäger och pressad citron i en mixer och kör till en slät dressing. Vispa försiktigt i oljan lite i taget och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med sparrisbroccoli, potatis och salsa verde.