![Ångkokt lax med färskpotatis och salsa verde](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/6626561dde7a1e0011af167d/d5da9015-c2df-4c9f-b97e-d4ba735813f2/ph3zuu8iey7amvenmwg5.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Ångkokt lax med färskpotatis och salsa verde
1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sommardröm på en tallrik! Ångkokt lax och sparrisbroccoli, serverad med färskpotatis och en salsa verde.
Ingredienser
Färskpotatis
800 g
Lax
600 g
Sparrisbroccoli (Bellaverde)
400 g
Vitlök
1 klyfta(or)
Kapris
1 tsk
Cornichons
4 st, små
Mynta
1 knippe(n)
Persilja
1 knippe(n)
Basilika
1 knippe(n)
Senap (dijon)
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 msk
Citron
½ st
Olivolja
1 msk