Foto av Äppelkompott med frozen yoghurt från WW ViktVäktarna

Äppelkompott med frozen yoghurt

3
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Som en äppelpaj, fast lättare! Äppelkompott med smak av vanilj och kanel, serverad med egengjord frozen yoghurt och rostade havregryn.

Ingredienser

Yoghurt, fruktyoghurt 2%

2 dl

Havregryn

2 msk

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora, söta

Kanel

1 msk

Vaniljpulver

½ tsk

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg yoghurt i en plastburk och ställ in i frysen i ca 2 timmar. Rör gärna om då och då. Rosta havregrynen i en torr stekpanna och låt svalna. Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanel, vaniljpulver och vatten. Låt puttra tills äpplena börjar mjukna och faller sönder något. Lägg upp i glas och lägg på den frysta yoghurten. Strö över rostade havregryn. Tips! Har du en glassmaskin så kör yoghurten i den.