Sverige
Om du vill se innehållet för ditt land, eller för att logga in, ändra till United States.
Foto av Äppelkompott med frozen yoghurt från WW ViktVäktarna

Äppelkompott med frozen yoghurt

3
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Som en äppelpaj, fast lättare! Äppelkompott med smak av vanilj och kanel, serverad med egengjord frozen yoghurt och rostade havregryn.

Ingredienser

Yoghurt, fruktyoghurt 2%

2 dl

Havregryn

2 msk

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora, söta

Kanel

1 msk

Vaniljpulver

½ tsk

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Lägg yoghurt i en plastburk och ställ in i frysen i ca 2 timmar. Rör gärna om då och då. Rosta havregrynen i en torr stekpanna och låt svalna. Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med kanel, vaniljpulver och vatten. Låt puttra tills äpplena börjar mjukna och faller sönder något. Lägg upp i glas och lägg på den frysta yoghurten. Strö över rostade havregryn. Tips! Har du en glassmaskin så kör yoghurten i den.