Foto av Äppelpaj från WW ViktVäktarna

Äppelpaj

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Ta vara på äppelsäsongen med en äppelpaj! Prova vår läckra äppelpaj med en deg på havregryn som gör den härligt krispig.

Ingredienser

Havregryn

2½ dl

Vetemjöl

1½ dl

Margarin 80%

100 g

Socker

5 msk

Vatten

1½ msk

Äpple

3 medelstor(t)/medelstora

Kanel

3 tsk

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, mjöl, 2 msk socker och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda i ugn 225° ca 10 min. Blanda 3 msk socker och kanel. Skiva äpplen i tunna skivor (låt skalet vara kvar) och vänd i socker och kanel. Lägg skivorna i ett fint mönster i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera ev med glass eller vaniljsås.