Asiatiska fisktacos med grön salsa
10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
”Denna tacon är helt magisk!” är ett av många tillrop denna tacon välförtjänt har fått ta emot. Torsk i en söt, stark och syrlig marinad, en salsa på bl a sotad avokado, kiwi (för visst är vi lite trötta på mangon vid detta lag?), salladslök och jalapeño samt en krämig yoghurtsås med ponzu, ingefära och gochujang. Ja, denna taco är faktiskt magisk.
Ingredienser
Avokado
1 liten(t)/små
Gurka
1 bit(ar)
Kiwi
1 st
Salladslök
2 st
Chilipeppar
1 st, grön/gröna, jalapeño
Koriander
½ knippe(n)
Vitlök
1 klyfta(or)
Lime
1 st
Ponzu (citrussoja)
1 tsk
Rörsocker
½ tsk
Honung, flytande
1 msk
Risvinäger
1 msk
Gochujang (chilipasta)
1 msk
Japansk soja
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
2 tsk, riven
Sesamolja
1 tsk
Torsk
600 g
Grekisk yoghurt 0%
2 dl
Ponzu (citrussoja)
2 msk
Gochujang (chilipasta)
1 msk
Ingefära
1 tsk
Sesamolja
1 tsk
Lime
½ st
Tortillabröd
4 medelstor(t)/medelstora
Koriander
½ knippe(n)
Sesamfrön
1 msk, rostade