ViktVäktarna - Auberginelasagne med färs och svamp

Auberginelasagne med färs och svamp

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett smart sätt att få till en smarrig glutenfri lasagne är att använda tunt skivad aubergine istället för lasagneplattor. Det blir dessutom så himlans gott!

Ingredienser

Aubergine

3 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Svamp

250 g, blandad

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Örtkryddor

2 msk, torra

Nötfärs 5%

500 g

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

2 förp

Mozzarella

150 g

Parmesanost

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva aubergine på längden. Skala och hacka lök. Dela svamp i mindre bitar. Skala och riv morötter grovt.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en grillpanna och stek aubergineskivorna tills de fått färg på båda sidor.
  4. Hetta upp resterande olja i en annan panna och fräs lök, svamp, morötter och pressad vitlök några minuter. Krydda med salt, peppar och örtkryddor. Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt.
  5. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med någon minut. Häll på krossade tomater och låt puttra 10 minuter.
  6. Lägg en tredjedel av köttfärssåsen i en ugnsfast form. Toppa med en tredjedel av aubergineskivorna och sedan en tredjedel av mozzarellan. Upprepa två gånger till och avsluta med riven parmesan.
  7. Tillaga i ugn ca 30 minuter.