Baconinlindad kalkon med hasselbackssötpotatis
9
Points®
Total tid
1 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
En riktigt festlig rätt, men som även passar fint såväl till söndags- som till vardagsmiddag! Saftig kalkon inlindad i kalkonbacon, serverad med hasselbackad sötpotatis, sparrisbroccoli och en galet god äppelcidersås med smak av rosmarin.
Ingredienser
Kalkonbröstfilé
500 g
Äpple
½ medelstor(t)/medelstora
Kalkonbacon
100 g
Margarin flytande 80%
1 msk
Sötpotatis okokt
800 g
Schalottenlök
2 st
Äpple
½ medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 tsk
Vatten
1½ dl, steksky
Kycklingfond
1 msk
Cider 2,25%
1½ dl, äpple
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2 dl
Majsstärkelse (redning)
1½ msk
Rosmarin
½ tsk, torkad
Broccoli
200 g, sparrisbroccoli