ViktVäktarna - Bagels med äggröra och lax

Bagels med äggröra och lax

10
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bagels med äggröra och kallrökt lax är en riktigt New York-klassiker och det är bara så himla gott! Funkar som frukost, brunch, lunch, mellanmål och middag, när helst du känner för det helt enkelt.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Dill

1 knippe(n)

Gräslök

1 knippe(n)

Ägg

4 st

Rapsolja

2 tsk

Färskost 4%

1 dl

Bagel

4 st

Lax kallrökt

100 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök, dill och gräslök.
  2. Vispa ägg och blanda ner dill och gräslök. Krydda med salt och peppar.
  3. Värm olja i en panna och stek löken en stund. Häll på äggstanningen. Värm under omrörning tills äggen börjat stelna, de ska fortfarande vara krämiga.
  4. Rosta bagels, bre på färskost och lägg på äggröra och laxskivor.