ViktVäktarna - Bakad potatis med krämig linsröra

Bakad potatis med krämig linsröra

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
I all sin enkelhet har den bakade potatisen varit en älskad vardagsfavorit länge. Och med tanke på att den är billig, busenkel och går supersnabbt att tillaga är det ju inte märkligt alls. Här har vi en matig variant med en lins- och äggröra smaksatt med curry och äpple.

Ingredienser

Ägg

4 st

Bakpotatis

4 liten(t)/små

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, röd/röda

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Curry

2 tsk

Citron

½ st

Gröna kokta linser

1 förp, avrunnen/avrunnet

Tångcaviar

85 g

Chili flakes

½ tsk

Gräslök

2 msk

Instruktioner

  1. Hårdkoka äggen och låt dem kallna.
  2. Baka potatisarna i mikro på full effekt ca 15 minuter, eller 50 minuter i ugn på 225°.
  3. Finhacka äpple och lök. Hacka ägg.
  4. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, curry och rivet citronskal. Smaka av med pressad citronsaft och blanda ner sköljda och avrunna linser, ägg, äpple och lök. Smaka av med lite salt och chili flakes och blanda slutligen ner tångcaviar.
  5. Skär ett kryss i potatisen och fyll med röran, toppa med finhackad gräslök och servera med citronklyftor.