ViktVäktarna - Bakad sötpotatis med het tonfisksröra

Bakad sötpotatis med het tonfisksröra

5
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bakad sötpotatis fylld med en krämig tonfiskröra smaksatt med dill, lök, ättiksgurka och jalapeños. Väldigt gott, väldigt enkelt och väldigt snabbt. Perfekt som både lunch och middag!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

4 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda, liten

Inlagd gurka

1 dl

Inlagda jalapeños

½ dl

Dill

3 msk, hackad färsk eller fryst

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Majonnäs, lätt 30%

1 msk

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 200 g

Instruktioner

  1. Baka sötpotatisen tills de är mjuka. Ca 8 minuter i mikro eller 40 minuter i ugn på 200°.
  2. Finhacka lök, ättiksgurka, jalapeños och dill och blanda med yoghurt, majonnäs och avrunnen tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär ett jack i sötpotatisarna och fyll med tonfisksröran.

Anteckning

Servera gärna med en sallad.