ViktVäktarna - Banan- och müslimuffins

Banan- och müslimuffins

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Smarriga matiga muffins med banan och müsli - perfekta att ha med på picknicken eller att fylla frysen och plocka fram som mellanmål.

Ingredienser

Ägg

1 st

Yoghurt naturell 0,5%

1¾ dl

Banan

1 st, mogen

Margarin flytande 80%

2 msk

Honung, flytande

1 msk

Müsli med frukt/nötter

2½ dl

Vetemjöl

1½ dl

Bikarbonat

¼ tsk

Bakpulver

¼ tsk

Apelsin

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop ägg, yoghurt, mosad banan, margarin och honung i en skål.
  3. Blanda ihop müsli, mjöl, bikarbonat, bakpulver och rivet apelsinskal i en annan skål. Häll ner smeten och blanda runt.
  4. Häll upp i 10 muffinsformar och grädda i ugn ca 20 minuter.

Anteckning

Receptet ger 10 muffins