Foto av Bananmuffins med kikärter från WW ViktVäktarna

Bananmuffins med kikärter

0
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Dessa goda, Pointsvänliga, bananmuffins måste du bara testa! Vetemjölet är bortplockat till förmån för fiber- och proteinrika kikärter, men utan att göra avkall på smaken. De är också enbart sötade med banan och vaniljpulver vilket gör dem till ett smart mellanmål både för dig, och för eventuella barn i hushållet!

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Banan

3 st, välmogna

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Bakpulver

2 tsk

Kanel

2 tsk

Vaniljpulver

1 krm

Salt

½ tsk

Ägg

4 st

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt med 12 hål.
  3. Lägg yoghurt, banan, sköljda och avrunna kikärter, bakpulver, kanel, vaniljpulver, salt och ägg i en matberedare och mixa till en slät puré. Fördela smeten i muffinsformar.
  4. Skär äpple i tunna skivor och lägg ut två skivor på varje muffins. Sätt ini ugnen tills de inte är kletiga i mitten längre, ca 30 minuter.

Anteckning

Håller dig goda en vecka om de förvaras i en lufttät förpackning i kylen.