Banh mi med kalkon
6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Banh mi är en fylld vietnamesisk baguette. Denna variant är fylld med härligt mör och kryddig kalkon och en fräsch gurk- och morotssallad. Den tar lite längre tid att göra än en vanlig ost- och skinkmacka, men den blir så fantastiskt god!
Ingredienser
Kalkonbröstfilé
260 g
Schalottenlök
2 st
Ingefära
15 cm, färsk
Peppar
1 tsk, pepparkorn
Japansk soja
2 msk
Rapsolja
2 tsk
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Chilipeppar
2 st, röd/röda
Sesamolja
1 msk
Risvinäger
½ tsk
Koriander
3 msk, hackad
Mynta
2 msk, hackad
Gurka
1 bit(ar)
Morot
1 medelstor(t)/medelstora, stor
Baguette à 10 cm
4 st, gärna grova
Majonnäs, lätt 30%
2 msk