Bao buns med hoisinportabello
13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Väldigt stark utmanare till tacon när det gäller monopolet (eller i alla fall oligopolet) på fredagsmaten. Istället för tunna mexikanska bröd har vi här nordkinesiska fluffiga, varma och söta bröd som fylls med lite vad som helst. Vi fyller dem gärna med smakrik hoisinsvamp, chilipicklade grönsaker, en srirachamajonnäs och jordnötter.
Ingredienser
Picklad morot
1 medelstor(t)/medelstora, se instruktionerna för picklingslag
Picklad gurka
½ st
Picklad chili
1 st
Portabello
250 g
Ostronskivling
250 g
Hoisinsås
3 msk
Japansk soja
2 msk
Ingefära
1 msk, riven
Vitlök
1 klyfta(or)
Sesamolja
1 tsk
Rapsolja
1 tsk
Majonnäs, lätt 30%
2 msk
Sriracha
1 tsk
Bao buns
8 st
Jordnötter, salta
3 msk
Koriander
1 msk