ViktVäktarna - Belugabolognese

Belugabolognese

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti bolognese, en riktig vardagsfavorit i våra hem, och det är ju inte konstigt eftersom det går snabbt och nästan alla gillar det. Dock är varken miljön eller kroppen stormförtjust i köttfärs, så då och då kan det vara en idé att testa en vegetarisk variant. Vi lovar, den är jättegod!

Ingredienser

Torra belugalinser

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Tomatpuré

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, rött

1 dl

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lagerblad

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Chili flakes

1 tsk, 1-2 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Instruktioner

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. Hacka lök och fräs tillsammans med tomatpuré i olja i en panna. Tillsätt pressad vitlök, matlagningsvin och låt reducera en stund, ca 5-10 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och lagerblad. Låt småputtra i 20-30 minuter.
  4. Hyvla morötterna tunt och lägg i tillsammans med linserna i såsen. Smaksätt med chili flakes, hackad basilika och salt.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till belugabolognesen.

Anteckning

Belugabolognesen får extra mjuk och mustig smak om du steker löken på svag värme 20-30 minuter så att den blir ljusbrun och mjuk. Och var inte rädd att lägga till fler lökar då heller, den blir ljuvligt söt och god!