Belugalasagne med gruyère
11
Points®
Total tid
1 tim
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi har kommit långt från att tänka att en lasagne bara kan fyllas med köttfärs. Livet är liksom helt enkelt för kort för att äta enformigt och här kommer därför en annan variant på lasagne med en mustig belugalinsröra mellan plattorna och smakrik gruyère på toppen. Mums säger vi!
Ingredienser
Torra belugalinser
2 dl
Lök
2 st, gul/gula
Vitlök
3 klyfta(or)
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
2 tsk
Tomatpuré
3 msk
Oregano
1 msk, torkad
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Umamibuljongtärning
1 st
Japansk soja
1 msk
Misopasta
1 msk
Färskost 11%
200 g
Mjölk 0,5%
1 dl
Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)
200 g
Gruyère
1½ dl, riven/rivet