ViktVäktarna - Biff med brysselkål och pocherat ägg

Biff med brysselkål och pocherat ägg

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pocherat ägg på en biff serverat med fräst brysselkål och lök. Riktigt gött!

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Rapsolja

1 msk

Ytterlår nöt

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Bladpersilja

½ knippe(n)

Lime

2 msk, pressad

Vatten

1 liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

½ tsk

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Koka brysselkål knappt 5 minuter i saltat vatten. Skölj i kallt vatten.
  2. Skala och tärna lök.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek köttet hastigt. Låt vila i aluminiumfolie.
  4. Hetta upp resterande olja och fräs lök minst 5 minuter tills den fått lite färg. Tillsätt brysselkål och låt steka med en stund. Hacka persilja och blanda ner tillsammans med pressad lime.
  5. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Lägg varje ägg i en liten skål. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner varje ägg i kastrullen. Koka 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  6. Servera köttet med brysselkål och ägg.