Blomkål i kokos- och hoisinsås
11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkål och kikärter i en galet god sås på hoisinsås, sirap, risvinäger, sesamolja, vitlök och ingefära. Serveras med luftigt ris och syrlig lime. Vegetarian eller ej - detta är gott!
Ingredienser
Basmatiris okokt
2 dl
Blomkål
1 medelstor(t)/medelstora
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Japansk soja
3 msk
Salladslök
1 knippe(n)
Kokosmjölk, lätt
2 dl
Hoisinsås
¾ dl
Sirap
½ msk
Risvinäger
2 msk
Sesamolja
1 msk
Vitlök
3 klyfta(or)
Ingefära
½ msk, torkad
Chili flakes
1 tsk
Majsstärkelse (redning)
1 msk
Lime
1 st