ViktVäktarna - Blomkålssoppa med stilton

Blomkålssoppa med stilton

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god, värmande soppa kan vara det bästa som finns en kulen höstdag. Testa denna smarriga blomkålssoppa med stilton och persilja.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Oregano

1 tsk

Vatten

9 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Ädelost 30%

80 g, stilton

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök. Dela blomkål i mindre bitar.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken mjuk några minuter. Blanda ner oregano och låt steka med en liten stund. Blanda ner blomkål, vatten och buljongtärning. Låt det koka upp och sedan sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Ta upp ca hälften av blomkålen och smula i hälften av osten. Mixa till en slät soppa och smaka med salt och peppar. Blanda ner blomkålen igen, häll upp i skålar och toppa med resterande ost och hackad persilja.

Anteckning

Alla vet ju att det är gott att servera en bit bröd till soppa, men vad som är ännu godare är att steka små brödkrutoner i en torr panna och toppa den med. Till denna passar söt kavring perfekt.