Boeuf Bourguignon med svamp och linser
10
Points®
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den där sortens gryta du med fördel gör i förväg, så att smakerna sätter sig och köttet hinner koka sig mört och fint. Perfekt att sätta igång direkt på morgonen och låta stå medan du fixar annat, det kallar vi bra bjudmat! Svamp och bacon kan du också steka i förväg, men vänta med att vända ner precis vid servering.
Ingredienser
Nöt högrev (fett bortskuret)
400 g
Lök
6 liten(t)/små, 6-8 steklökar
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Margarin flytande 80%
2 tsk
Tomatpuré
2 msk
Kalvfond
1 msk
Vatten
3 dl
Vin, rött 11%
1 dl
Timjan
1 tsk, torkad
Torra belugalinser
1 dl
Potatis
800 g
Champinjoner
250 g, skogschampinjoner
Kalkonbacon
100 g