Foto av Bön- och korngrynsgryta från WW ViktVäktarna

Bön- och korngrynsgryta

2
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt alla ingredienserna koka ihop tills det smälter i munnen. Smakar minst lika gott dagen efter då smakerna har fått stå till sig över natten.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Stjälkselleri

1 st

Kornflingor (korngryn)

1¼ dl

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Krossade tomater

2 förp, à 400 g

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Lagerblad

2 st

Cayennepeppar

1 krm

Broccoli

1 stånd

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär selleri i bitar. Lägg i en gryta tillsammans med korngryn och avrunna och sköljda kidneybönor.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, lagerblad och cayennepeppar. Rör om och lägg på locket och låt koka på svag värme ca 40-45 minuter.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  4. Smaka av korngrynsgrytan med salt och peppar och servera med sallad och broccoli.