Foto av Bönburgare med majs och morot från WW ViktVäktarna

Bönburgare med majs och morot

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Testa en vegetarisk variant på hamburgare med bönor och grönsaker. Gör gott för både själen och miljön!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Sambal oelek

1 tsk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, à 400 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Majs

1 dl

Potatismjöl

2 msk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Ägg

2 st

Rapsolja

2 tsk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Tomat

2 st

Sallad

70 g

Lök

1 st, röd/röda

BBQ-sås

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och lägg i en bunke. Pressa i vitlök och blanda ner tomatpuré och sambal. Tillsätt svarta bönor och mosa grovt med händerna. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Salta och peppra. Tillsätt majs, potatismjöl, ströbröd och ägg och blanda ihop till en smet.
  2. Forma till biffar och stek i olja i non-stickpanna tills de har ordentlig stekyta. Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.
  3. Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.

Anteckning

Stek 1 gul lök och 1 paprika tills mjuka och servera i burgaren. Stekt svamp är också gott att ha i.