Foto av Bönburgare med tomatsalsa från WW ViktVäktarna

Bönburgare med tomatsalsa

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supergoda bönburgare med smak av chili och koriander, toppas med en frisk tomatsalsa.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Havregryn

2 dl

Paprikapulver

½ tsk, rökt

Chili flakes

½ tsk

Koriander

½ tsk

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Olivolja

1 msk

Tomat

6 st

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Bladpersilja

2 msk, hackad

Basilika

2 msk, hackad

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skala och skär rödlök i bitar och lägg i en mixer tillsammans med avrunna bönor, havregryn, paprikapulver, chiliflakes och koriander. Mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma till biffar och stek i olja.
  3. Skär tomater i mindre bitar, finhacka rödlök och lägg i en skål. Pressa i vitlök, lägg i persilja och basilika och blanda. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Rosta brödet i en torr stekpanna. Lägg sallad på brödet. Lägg på biffar och tomatsalsa.
  5. Tips! Tänk på att smaka av biffarna innan stekning, och se till att krydda ordentligt då det är kryddningen som gör att biffarna ”lyfter”.

Anteckning

Dessa biffar kan givetvis smaksättas på andra sätt. Använd basen och testa dig fram med dina favoritkryddor.