ViktVäktarna - Bowl med vitlöksmarinerad tempeh och sesamfrästa grönsaker

Bowl med vitlöksmarinerad tempeh och sesamfrästa grönsaker

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tempeh marinerad i soja, vitlök, ingefära och sirap och sedan stek blir ljuvligt gott! Serverad i en bowl med ris och grönsaker.

Ingredienser

Vitlök

4 klyfta(or)

Ingefära

2 msk, finriven

Japansk soja

1 dl

Lönnsirap

2 msk

Chili flakes

½ tsk

Tempeh

500 g

Basmatiris okokt

2 dl

Broccoli

1 stånd

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Sugar snaps

150 g

Salladslök

2 st

Sesamolja

1½ msk

Instruktioner

  1. Finriv 2 vitlöksklyftor och ingefära och blanda ihop till en marinad tillsammans med soja, sirap och chili flakes.
  2. Skär tempeh i 2 cm-tjocka kuber och lägg i marinaden. Låt marinera i kylen minst 40 minuter, men gärna över natten.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen, skiva morötter i tunna stavar, strimla sugar snaps och salladslök och finhacka resterande vitlök.
  5. Hetta upp ½ msk sesamolja och stek grönsakerna så att de får lite färg men fortfarande är krispiga.
  6. Häll av marinaden från tempeh i en skål.
  7. Hetta upp resterande olja i en annan panna och stek tempeh ca 5 minuter tills den fått lite färg runt om.
  8. Lägg upp ris i skålar och fyll på med tempeh, grönsaker och ringla över marinaden.