ViktVäktarna - Sötpotatisbröd med pumpafrön

Bröd med sötpotatis och pumpafrön

6
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Avancerat
Bröd bakat på sötpotatis och äppelmos ger ett riktigt gott och saftigt bröd.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

200 g

Vetemjöl med fullkorn

2½ dl

Vetemjöl

1½ dl

Bakpulver

1½ tsk

Kryddblandning

1½ tsk, brödkryddor

Salt

½ tsk

Ägg

2 st

Äppelmos utan tillsatt socker

1½ dl

Rörsocker

1 dl

Rapsolja

½ dl

Vaniljsocker

1 tsk

Pumpakärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Skala, tärna och koka sötpotatisen tills den är mjuk. Mosa och låt den kallna helt.
  2. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en brödform (ca 0,8 l).
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda mosad sötpotatis, ägg, äppelmos, socker, olja och vaniljsocker i en annan. Vänd sedan ner de torra ingredienserna.
  5. Häll över smeten i brödformen och toppa med pumpafrön. Sätt in i ugnen tills brödet är tillagat rakt igenom, ca 1 timme. Låt svalna innan du tar ut det ur formen.