![ViktVäktarna - Sötpotatisbröd med pumpafrön](https://v.cdn.ww.com/media/system/wine/5d91b3e651cda20011b54fe4/faf187c9-f626-4050-9f88-f248ea0a9a3a/qygr8bodt5ddxlmdfmzk.jpg?fit=crop&height=800&width=800&enable=upscale&quality=80&auto=webp&optimize=medium)
Bröd med sötpotatis och pumpafrön
6
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Avancerat
Bröd bakat på sötpotatis och äppelmos ger ett riktigt gott och saftigt bröd.
Ingredienser
Sötpotatis okokt
200 g
Vetemjöl med fullkorn
2½ dl
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Kryddblandning
1½ tsk, brödkryddor
Salt
½ tsk
Ägg
2 st
Äppelmos utan tillsatt socker
1½ dl
Rörsocker
1 dl
Rapsolja
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Pumpakärnor
2 msk