ViktVäktarna - Bulgur med tonfisk, rödbetor och mynta

Bulgur med tonfisk, rödbetor och mynta

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vacker och framförallt väldigt god sallad att bjuda på. Tonfisk, rödbetor och mynta är en otippad, men fantastisk kombination!

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Vatten

2½ dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Citron

1 st

Spiskummin

1 tsk

Mynta

2 msk, färsk

Rödbetor, färska

500 g, förkokta

Tonfisk i vatten

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Koka bulgur i vatten med buljongtärning. Riv ner skal från ½ citron och saft från en hel när bulgurn är klar. Blanda ner spiskummin och hackad mynta.
  2. Dela rödbetor i mindre bitar. Blanda ner i bulgurn tillsammans med avrunnen tonfisk. Smaka av med salt och peppar.